Virrat Kaakossa ja tunnelma Bastionin katossa

Jälleen oli keväinen viikonvaihde täynnä tapahtumia Kotkan–Haminan-seudulla. Kotkan Energia ja Karhu Voima olivat vahvasti esillä niin Kotkassa kuin Haminassakin. Kotkassa vietettiin Kotka-päivää ja Haminan Bastionissa remuttiin toista kertaa koko perheen ilmaistapahtumassa Virrat Kaakkoon, jota järjestämässä oli myös Haminan Energia.

Sapokassa vietettyä Kotka-päivää sää ei oikein suosinut. Koleassa ja sateisessa säässä Kotkan Energian energia-asiantuntija Aki Tuomisalo, projekti-insinööri Ossi Pöyry kaukolämpöpalveluista ja Kymenlaakson energianeuvoja Tommi Tuomi yrittivät parhaansa mukaan saada virtaa tapahtumavieraisiin, joita piipahteli Kotkan Energian katoksessa harvakseltaan.

Energian poikien päivän hyvä työ oli se, että he saivat tarjota sateen- ja tuulensuojan Ruorin ja pysäköinninvalvonnan tytöille.

  • Tässähän ollaan kuin yhtä perhettä, totesi Aki Tuomisalo.

 

Virrat Kaakkoon veti väkeä

Lauantaiksi sää ja ilmeet kirkastuivat. Haminan Bastionissa oli menoa ja meininkiä Emma Kimiläisen juontaman Virrat Kaakkoon -tapahtuman alusta loppuun. Aki Tuomisalo arvioi, että yleisöä oli nyt vielä enemmän kuin viime vuonna. Tarkkaa määrää ei tiedetä, koska pääsylippuja ei myyty.

Tapahtuman maksuttomuus olikin monille vieraille mukava yllätys. Kun mitkään laitteetkaan eivät maksaneet mitään, perheet viihtyivät alueella pitkään.
 

               

Innokkaita kokeilijoita riitti niin vauhdikkaissa keulimissimulaattorissa ja ankkarodeossa kuin rauhallisemmissakin lajeissa kuten poniratsastuksessa ja keppariradalla. Varsinkin ankkarodeo oli suosittu, sillä sitä ei täälläpäin tapahtumissa aiemmin ole koettu.                                       

  • Kaiken kaikkiaan Virrat Kaakkoon onnistui hyvin. Eihän näin suosittua tapahtumaa kannata tähän lopettaa, Tuomisalo vastasi tiedusteluihin, vieläkö virrat käännetään kaakkoon.

Tapahtumalavalla päivä huipentui muun muassa MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelmasta tutuksi tulleen Nelli Matulan energiseen keikkaan.

Junnu Kotkanpoika -stipendejä henkilöille ja ryhmille 

Lavalla nähtiin myös onnellisia nuoria stipendin saajia. Kotkan Energian tämän vuotiset Junnu Kotkanpoika -stipendit löysivät jälleen oikeisiin kohteisiin yksittäisille henkilöille tai ryhmille.

Kotkan Energia tukee stipendeillä kotkalaisten lasten ja nuorten kulttuuri- ja liikuntaharrastuksia. Stipendit jaetaan hakemusten perusteella. Hakemuksia tuli tänä vuonna 40 ja jaettujen stipendien yhteissumma oli noin 3000 euroa.

Stipendien saajien valinnassa painotettiin monipuolista lajien ja kulttuurin harrastamista ja terveellisten elämäntapojen omaksumista.

Henkilökohtaisen stipendin saivat Ursula Mantere, Elsa Siro sekä Eetu Autio (puuttuu kuvasta). Ryhmänä stipendin saivat Kotkan Titaanien F-09 -juniorijoukkue, Kotkan Jäntevän tyttöjen 05/06 jalkapallojoukkue (edustajat puuttuvat kuvasta), Kotkan Kirin kilpavoimistelujoukkue Plié, Tanssi Klubi Hyrrät, lasten ja nuorten kilpailutoiminta ja Partiolippukunta Merihaukat.

 

Teksti ja kuvat: Eija Anttila