Kotkan Energian toimitusjohtajaksi Timo Aaltonen

Kotkan Energia Oy:n hallitus käynnisti huhtikuussa vakituisen toimitusjohtajan hakuprosessin. Yhteistyökumppaniksi hakuprosessiin valittiin Mercuri Urval.

Toimitusjohtajan tehtävään haki lähes 70 henkilöä. Hakijat olivat erittäin hyviä ja taustaltaan monipuolisesti erilaisista johtotehtävistä ja/tai teollisuuden tehtävistä. Hakijoiden joukossa oli myös runsaasti energia-alan vahvoja osaajia.

Yhteistyökumppanin alustavan valinnan pohjalta valintatyöryhmä haastatteli kahdeksan kandidaattia, ja valitsi heistä soveltuvuusarviointiin ja hallituksen haastatteluun kolme kandidaattia.

Kotkan Energian hallitus haastatteli ylimääräisessä kokouksessaan 9.7.2018 loppusuoralle valitut kandidaatit. Toimitusjohtajan valintaperusteet olivat laaja ja monipuolinen liiketoimintaosaaminen, energia-alan tuntemus, vahva kokemus henkilöstöjohtamisesta sekä kyky uudistaa ja kehittää toimintaa.

Kotkan Energia –konsernin toimitusjohtajaksi valittiin DI Timo Aaltonen. Aaltosella on yli 20 vuoden kokemus energia-alalta ja hän on toiminut yli 10 vuotta erilaisissa johto- ja kehitystehtävissä Fortumin palveluksessa. Aaltonen aloittaa tehtävässään 1.10.2018.

”Timolla on laaja ja monipuolinen kokemus liiketoiminnasta ja energia-alalta. Lisäksi hän on dynaaminen ja innostava johtaja,” kertoo Kotkan Energia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lasse Mustonen.

"Olen vahvasti sitoutunut jatkamaan Kotkan Energian työtä uusiutuvan tuotannon kasvattamiseksi. Digitalisaation avulla kehitämme omaa toimintaamme sekä luomme uusia palveluja läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme ja kaupungin kanssa. Odotan innolla lokakuuta, jolloin pääsen tutustumaan paremmin Kotkan Energiaan ja sen henkilöstöön”, kertoo toimitusjohtajaksi valittu Timo Aaltonen.

 

Lisätietoja asiasta antavat:

Hallituksen puheenjohtaja Lasse Mustonen p. 0400 555 327

Kotkan Energian toimitusjohtaja 1.10.2018 alkaen Timo Aaltonen p. 050 454 3475