Kesän alku Kotkan Energialla

Työni on jatkunut Kotkan Energialla jouhevasti. Työtehtävät ovat vaihdelleet tasaiseen tahtiin ja koko ajan on saanut tutustua uusiin asioihin, kuitenkin rennolla tahdilla. Asiakasvastaava Aki Tuomisalon matkassa pääsin tutustumiskäynnille Kotkan Energian tuotantolaitoksiin Kotkan seudulla ja näkemään vilauksen kyseisestä työnkuvasta asiakastapaamisen merkeissä. 

 

Kävimme kuvaamassa Mussalon satamassa sijaitsevia tuulivoimaloita, joissa myös Huutjärven esikoululaiset pääsivät vierailemaan sekä nauttimaan jäätelöistä. Tuulimyllyjen korkeus, niiden juurella seistessä, hämmästytti niin minua kuin esikoululaisiakin. Oli mahtavaa päästä verestämään muistoja lapsuudesta, kun myllyt olivat vielä yleisölle avoimia ja nykyisten myllyjen edeltäjät yhä pystyssä.

Kesäkuun alussa alkoi myös Hovinsaaren voimalaitoksella vuosihuolto, joka työllistää noin 200 urakoitsijaa lähes 50 yrityksestä ja kestää pari viikkoa. Omalta osaltani seisokin aikana olen myöntänyt kulkulupia ja työskennellyt uuden verkossa tehtävän turvallisuusperehdytyksen parissa varmistellen sen sujuvaa suorittamista. Pääsin myös tekemään seisokissa mukana oleville jaettavan turvallisuusohjeen. Kuluneet pari viikkoa ovat olleet mukavaa vaihtelua, sillä on ollut mahdollista seurata eri alojen osaajien kulkua voimalaitoksen alueelle ja omat työtehtävät ovat olleet hyvinkin paljon normaalista poikkeavia. Lisäksi jatkuva pieni kiire ja poikkeava meno ovat saaneet päivät kulumaan vauhdikkaasti sekä piristäneet kummasti.

Nyt kun kesä on lähtenyt alkuun, ovat myös valmistelut Kotkan Meripäiviä tapahtumaa varten käynnissä. Tänä vuona Kotkan Energia on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Asian tiimoilta kokoustettaessa on ollut hauska nähdä, kuinka tapahtumaa toteutetaan ja kuinka siihen valmistaudutaan täältä käsin. Suunnitteilla on muun muassa ohjelmaa Meripäiväalueelle Kotkan Energian ja Karhu Voiman konttiin sekä osallistuminen Meripäiväparaatiin.

 

Satu Himanen
kesätyöntekijä, Kotkan Energia Oy