Blogi

Tulin Kotkan Energialle hieman alle kaksi vuotta sitten laatu-, ympäristö- ja turvallisuusasioiden koordinoinnista vastaavan tiimin esimieheksi. Samoihin aikoihin yhtiön johdossa tapahtui muutoksia ja pääsin osaksi isoa muutosta, jossa turvallisuus nostettiin keskiöön.

Energiakonsernina Kotkan Energialla on huomattava vaikutus koko Kotkan ympäristövastuullisuuteen. Hinku-kuntana Kotka on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä kuntatasolla ja meidän pohjoisissa olosuhteissa lämmitys aiheuttaa suuren osan kotitalouksien hiilidioksipäästöistä.

Heinäkuun aikana pääsin osallistumaan suunnitteluihin ja valmisteluihin Kotkan Meripäiviä varten, jossa Kotkan Energia ja Karhu Voima olivat pääyhteistyökumppaneina. Molemmat yhtiöt olivat mukana Meripäivillä niin Meripäiväparaatissa kuin Meripäiväalueellakin.

Tavoitteena 60-luvulta olevan vesilaitoksen korvaaminen

Työni on jatkunut Kotkan Energialla jouhevasti. Työtehtävät ovat vaihdelleet tasaiseen tahtiin ja koko ajan on saanut tutustua uusiin asioihin, kuitenkin rennolla tahdilla.

10 vuotta jätteiden energiahyödyntämistä Kotkan Hyötyvoimalaitoksella

Maaliskuinen koulupäiväni eteni normaaliin rytmiin ja ennen luennon alkua juttelimme luokkalaisteni kanssa kesätyöpaikoista, joihin olimme hakeneet. Keskustelimme yrityksistä, joihin olisi hieno päästä ja tällöin Kotkan Energiakin mainittiin.

Valtakunnallinen kaukolämmön asiakastyytyväisyystutkimus
 

Karhu Voima Verkko ja Karhu Voima Palvelu ovat Kotkan Energian 100 % omistamia tytäryhtiöitä, jotka ovat olleet osa Kotkan Energia – konsernia vuoden 2016 alkupuolelta asti.

Kotkan Energian päättynyt vuosi 2018 oli monellakin tapaa poikkeuksellinen. Alkuvuodesta hallinnossa koettiin turbulenssia, kun tuore toimitusjohtaja Pekka Passi jätti yhtiön vain vajaan puolen vuoden jälkeen.